Romun tarina

Romu on yksinkertaisesti sanottuna syntynyt suuresta intohimostani vanhaa putkitekniikkaa käyttäviin laitteisiin.

Kasasin kerran netistä tilatuista osista kitaravahvistimen jolloin tajusin, että jokaisen antiikkiradion ja -television sisällä on putkivahvistin. Kiinnostuin ajatuksesta, että olisiko mahdollista valmistaa vanhasta radiosta käyttökelpoinen instrumenttivahvistin.
Vaikka ensimmäiset kehitelmät olivat nykyiseen verrattuna varsin kömpelöitä, niissä täytyi olla jonkin “juttu”, koska muusikot alkoivat pitää niistä.

Romu on käsintehty vahvistin kitaralle ja muille instrumenteille ja sisältää aina yhden tai useamman kierrätetyn komponentin. Jopa vahvistimen pintamateriaaleina on käytetty ylijäämäpaloja.
Hyvän äänenlaadun lisäksi, tavoitteeni on rakentaa yksinkertaisia ja kevyitä vahvistimia missä putket ovat helposti käsillä. Maailmassa ei ole kahta samanlaista Romua ja niiden kytkentäkaavioiden esikuvat löytyvät 1950- ja 60 lukujen vahvistimista. Romut ovat aina yksinomaan putkivahvistimia, eivätkä sisällä transistoreita tai integroituja mikropiirejä. Kaikki Romut tehdään noudattaen EU:n sähköturvallisuusvaatimuksia.

Kaido Kasak
Romun kehittäjä